ברכות

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 28/01/10 22:37 יג בשבט התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב!

מדוע אומרים "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שהכול נהיה בדברו" , (וישנם עוד דוגמאות) ,הרי בהתחלה מברכים בגוף שני (ברוך אתה) ולאחר מכן בסוף מברכים בגוף שלישי (בדברו,בדיבורו),ועוד דוגמאות כגון 'אשר יצר' ועוד...

תודה,

עמית.

שבת שלום ומבורך!

תשובה

שלום.
השאלה היא לא על מה שאנו אומרים באמצע הברכה בגוף שלישי, כי כך יש לדבר עם הקב"ה. השאלה היא כיצד ניתן לומר "אתה" למלך מלכי המלכים?
נראה כי הקב"ה נתן לנו את הרשות לפנות אליו בצורה זו כדי שנרגיש כי זוהי הדרך לפנות אליו, שנרגיש שיש לנו את האפשרות לדבר איתו כמו אב לבן, ולא בכדי השם שמופיע מיד בברכה הוא שם המבטא את מידת הרחמים. הוא אוהב אותנו ומחכה בקוצר רוח שפשוט נדבר איתו!

אשרינו שזכינו לאבא שכזה!
בשורות טובות.