ביטול תורה

חדשות כיפה הרב שלמה שושן 20/05/14 11:31 כ באייר התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני כבר כמעט שנה לומד בישיבת הסדר והולך לי שם ממש לא רע, אני לומד המון ומשקיע מעל ומעבר. הבעיה היא כשאני חוזר הביתה.

אני פשוט לא מצליח ללמוד - יש כ"כ הרבה דברים אחרים לעשות, דברים הרבה יותר מפתים כמו מחשב, טלוויזיה, גיטרה ועוד. אני יודע שכמעט בלתי אפשרי ללמוד בבית כמו שבישיבה, אבל הייתי רוצה ללמוד לפחות דף יומי ועוד כמה דברים. אז זאת השאלה - איך אני מצליח להרגיל את עצמי ללמוד גם כשאין כל כך אווירה של תורה?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

ראשית, אל תיפול ברוחך, כי זה טבעי שאווירה בבית מקשה על האפשרות להתמיד כמו בישיבה והתופעה מוכרת ובעיקר בשנים הראשונות של הלימוד, שאז עדיין תלויים באווירה ובסביבה שבה נמצאים. העצה שאני ממליץ לך מניסיוני- לקבוע חברותות בבית הכנסת שליד הבית שלך, וגם להתחייב להעביר שיעור בקהילה- מה שיחייב אותך להיות עסוק בהכנת השיעור ויסיח את דעתך משאר הדברים הבטלים.

על גיטרה ונגינה אני דווקא ממליץ לנגן מידי כדי להתאוורר כשנמצאים בבית ואז תגיע לישיבה עם כוחות מחודשים ורעב ללימוד התורה,

בהצלחה!