בדיקת חמץ וביעור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/03/13 16:25 ג בניסן התשעג

שאלה

בס"ד

היי לעניין בדיקת חמץ במקום העבודה

האם מוטל עליי לעשות בדיקת חמץ במקום העבודה באזור שאני יושב בו עם נר ועם ברכה ? אני כנראה אעבוד בליל הבדיקה עד החשכה אני צריך לבדוק פה עם נר וברכה לפני שאני מגיע הביתה ומחוייב לבדןק בבית עם ברכה ( אבא ימנה אותי לבדוק במקומו )

או שאני צריך רק לבדוק ללא ברכה

שאלה שנייה ביום שריפת החמץ והביטול אני צריך להתכוון על מקום העבודה גם ?

והאם אני צריך להכניס את כתובת מקום העבודה לרשימה שרושמים בבית כנסת לצורך מכירת החמץ?

תודה וחג כשר

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש חובת בדיקה גם במקום העבודה, ואם אתה שם בשעת הבדיקה יש לבדוק בברכה כפי שאתה בודק בבית. אם מקום העבודה רחוק מביתך, כשתגיע לביתך עליך לבדוק גם את הבית בברכה, אמנם אם אתה יכול לשמור ולא להסיח דעתך, יכולה הברכה הראשונה לעלות גם עבור הבית. אבל במרחק גדול הדבר קשה וצריך שתי ברכות.
מקום העבודה צריך גם ביטול וגם מכירת חמץ (למי שמוכר).
כל הדברים כפי בית האדם.

חג כשר ושמח
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון