אמצעי מניעה

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 04/05/08 17:36 כט בניסן התשסח

שאלה

שלום נולדה לנו בת בשעה טובה ומוצלחת.

אישתי מעונינת לקחת גלולות מניעה בתקופה הקרובה אחרי שהיא תלך לטבול, רציתי לדעת אם יש לזה היתר כלשהוא? או שיש היתר רק אם יש בן ובת כבר?

תודה

תשובה

אם כבר קיימתם מצוות פרו ורבו (בן ובת) - יש באפשרותכם להשתמש בגלולות בעבור כל צורך שהוא.
אם יש סיבה בריאותית בגינה אינכם רוצים להכנס להריון (כגון: מחלה, פסק זמן של כשנתיים מהריון קודם) - גם אפשר להקל ולהשתמש.
אם השיקול הוא אחר - קריירה, טיול או כל סיבה אחרת - יש לעשות שאלת רב ספציפית ע"י רב שיכיר אתכם, יבין את השיקולים השונים שלכם, יפרוש לכם את שיקולי ההלכה ויסייע לכם לבחור בדרך הנכונה בה תלכו.

בברכה,
רונן