אמירת קדיש

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 01/08/07 22:52 יז באב התשסז

שאלה

לאחר מות אדם קרוב נהוג לומר במשך 11 חודש קדיש. מדוע נאמרת "תפילה" זו כשבעצם לא מזכירים ולו פעם אחת את הנפטר שלעילוי נשמתו נאמר הקדיש ?

האם חובת אמירת הקדיש היר בכל התפילות היומיות, שחרית, מנחה ומעריב או שמספיק לומר קדיש פעם אחת ביום באחת התפילות.

חיוב אמירת הקדיש בנוכחות מנין מקשה מאד על אלה החפצים למלא מצווה זו אך אינם יכולים

להגיע למנין בכל שלושת התפילות.

מה הסיבה שדווקא הקדיש נבחר כתפילה לעילוי נוהזכרת נשמות, מלבד תפילת יזכור או אל מלא רחמים ?

נהוג, במקרה ולא ניתן לאבל לומר קדיש לשכור אדם אחר שיעשה זאת במקומו תמורת תשלום.

האם יש הגבלה על מספר הנפטרים שאדם כזה יכול לומר עליהם קדיש ?

בתו חילוני,מספיק שאלתי לפעם הראשונה.

תודה

חיימקיס.

תשובה

שלום לך,
אמירת קדיש מבוססת על מנהג , אשר יסודו בספור המובא בזוהר.
חובת אמירת הקדיש היא בכל התפילות , אולם עדיף ,למי שיודע להיות השליח ציבור.
קדיש נאמר במניין ככל דבר שבקדושה.
באופן עקרוני קדיש מוקדש לאדם אחד.
תוכל לעיין בהרחבה בספר "פני ברוך" בכל הדינים לעיל.
בברכה,
אריאל פריש