אמונה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 15/02/10 20:07 א באדר התשע

שאלה

שלום!

קראתי את מה ששלחת לי- שאני צריכה ללמוד את ספר הכוזרי אבל לבנתיים שאין לי כל כך אפשרות ללמוד אותו רציתי בכל זאת תשובה לפחות לשאלה אחת-איך כל זה התחיל כאילו איך אפשר לדעת בוודאות שהתורה התקבלה מהקב"ה ולא סתם מישהו שכתב את זה?

תודה!

תשובה

שלום חנה!

קודם כל יישר כח גדול על הרצון לחקור להעמיק ולהבין בענייני אמונה, האמונה היא הבסיס ליהדות, ועל כן חשוב מאוד לבסס אותה.

איני יודע מי המשיב הקודם שענה לך, אך אנסה בכל זאת לענות לך על השאלה.

האמונה ראשיתה בנו, כלומר בהחלטה פנימית שלנו, ברצון שלנו לקבל את זה שהתורה היא אמתית ונתנה מהבורא. הנקודה הזאת של האמונה טמונה בכל אדם מלידתו והוא רק צריך לחשוף אותה, הדבר תלוי אך ורק בו, ומי שלא רוצה לחשוף את הנקודה הזאת, לא יאמין לעולם, ולא משנה מה יגידו לו.

לאחר שאדם מחליט שהוא חושף את הנקודה הזאת שהוא רוצה להאמין אפשר לעבור לשלב הבא ולבסס, את האמונה בכך שהתורה היא משמים.
היהדות בניגוד לדתות אחרות שבנויות על התגלות לאדם אחד, או לבודדים ששכנעו אנשים אחרים בכך שהא-ל נגלה אליהם, בנויה על כך שההתגלות היתה למליוני אנשים. אותם מליוני אנשים קיבלו את התורה במעמד הר סיני, הם ראו את הקב"ה, הוא התגלה אליהם, ומסר להם דרך משה את התורה.
אותה תורה נמסרה במסורת מדור לדור, עד הדור שלנו, המסורת הזאת היא כמו הראיה בעיינים עצמה של נתנת התורה. המסורת היא ההוכחה הגדולה ביותר לכך שהתורה היא מהשמים.

יש שמנסים להגיד על כך שכל זה טוב ויפה, אבל אולי בזמן כלשהו בהיסטוריה מישהו עבד על עם ישראל, ושכנע אותם שדבר כזה קרה לאבותיהם, אבל הם לא יודעים על זה.
טענה זו קשה, שהרי אם דבר כזה מפורסם היה קורה לאבותיהם היה עליהם לדעת זאת ולקבל זאת מהדור הקודם, ואם הם לא קבלו זאת מהדורות הקודמים, למה להם להאמין לדבר כזה? ולמה להם לקבל על עצמם כל מיני חוקים קשים כמו שמיטה וכדו´? ועוד יש לנו מסורת שלמה על התקופה שהיתה ממתן תורה עד ימנו, ואין שם זמן לדחוף שקר כזה.
אם כן וודאי לנו שהתורה היא אמת, ונתנה ע"י הבורא יתברך.

שיהיה במון הצלחה!!

אורי.