איסור נגיעה ופיקוח נפש.

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 21/06/04 23:01 ב בתמוז התשסד

שאלה

שלחתי את השאלה שלי כבר כמה פעמים ועדיין לא קיבלתי תשובה (לא בemail וגם לא יכולתי למצוא אותו בכיפה).

רציתי לדעת שאם קורה מצב שבן ובת נמצאים במצב של פיקוח נפש ואין אדם אחר בסביבה שיכול לעזור להם, האם הם יכולים לגעת אחד בשני ( לדוגמא להושיט יד) בגלל שזה פיקוח נפש או שאולי זה שייך לגילוי אריות- שזה יהרג ואל יעבור??

יש לי עוד שאלה:

לפני פסח הייתי בפולין. באחד הערבים רב המשלחת דיבר איתנו על אמונה בשואה. הוא גם אמר שלמרות שהיהודים שבארה"ב עכשיו מרגישים בטוחים והכול, יכול לקרות מצב שיקרה שם גם כן שואה. האם זה נכון? הרי תמיד אמרו לנו שהשואה לא יכולה לחזור על עצמה!

אני מאוד אשמח אם תוכל לענות לי בהקדם האפשרי, כי השאלות האלה מציקות לי כבר כמה זמן!

תודה רבה

תשובה

שלום רב:
א.במצב של פיקוח נפש חייבים להציל את השני ולא הרי הוא נחשב לחסיד שוטה,
ב. שואה יכולה להיות בכל מקום ולכן המקום היחידי שיכול להיות זה רק בארץ.
בכבוד רב: מיכאל ברום.