איך או מה ללמוד כדי לצאת ת''ח

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/09/10 10:09 יג בתשרי התשעא

שאלה

יש לי שאיפה מאוד גדולה לגדול לתלמיד חכם, והלוואי אולי גם רב.

יש לי חסימה ללימוד עיון (עד היום למדתי רק גמרא ורש"י)- מה לעשות ? מה ללמוד שיהווה תחליף ללימוד העיון ? המליצו לי ללמוד שו"תים, שזה מפתח את החשיבה, השאלה היא:

א. כמה זמן מומלץ ללמוד את השו"ת, ואיזה שו"ת מומלץ ללמוד שהוא עמוק ויראה לי דרכי חשיבה ?

תשובה

בס"ד

שלום לך.

סליחה על האיחור בתשובה.

לימוד העיון הוא עיקר הלימוד, עיון למדני ועיון להלכה למעשה. לכן אל לך לדבר על חסימות, ולחפש אלטרנטיבות.

למד עיון בהדרגה, עם פחות מפרשים, אבל לימוד שיש בו שאלה ותשובה, לימוד ששואף להבין את הסברא, לימוד שמעלה את השאלות שלך בסוגיה, המאמץ שלך הוא יפתח את הראש, לא חיפושי שות"ים שאמנם הם מצויינים, אבל אין קיצורי דרך.

המאמץ מביא בע"ה תוצאות טובות.

בהצלחה
הרב יעקב ידיד
ישיבת ההסדר כרמיאל