אור בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 07/03/10 18:12 כא באדר התשע

שאלה

לכבוד הרב,

אני נאלץ להכין פרויקט בנושא הלכה ומדע.

אני צריך להכין דגם מדעי עם בעיה בהלכה, כמו שיבוט גנטי, ולהציג פיתרון משלי. חשבתי לעשות על הדלקת אור בשבת, אך אני מתקשה למצוא פיתרון הגיוני. אשמח אם תפרטו לי על האיסור של הדלקת אור בשבת כדי שאוכל אולי למצוא פיתרון ועוד יותר אשמח אם תתנו לי פתרון אפשרי לדגם.

בתודה, אריק

תשובה

שלום וברכה!

קשה לפרוס את כל הסוגיא על בוריה דרך האינטרנט - היא די ארוכה וקצת סבוכה. לכן אני מציע לעיין בספרו של הגרש"ז אוירבך זצ"ל "מאורי אש", שם תמצא את הדיון המלא בסוגיה. בנוסף לכך כל ההנהגות שלנו בענין החשמל בשבת מבוססים על פסקיו של הגרש"ז אוירבך זצ"ל.

בברכה,

חיים דב בריסק