אוננות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/09/13 21:18 ג בתשרי התשעד

שאלה

שלום לרב. נשבעתי שלא אאונן ונפלתי בזה חלקית: התחלתי לאונן עם האיבר אך לאחר כדקה הפסקתי ולא גמרתי. האם שברתי את השבועה שלי או לא?

תשובה

שלום וברכה,

יצר המין הוא אחד היצרים החזקים ביותר שהקב"ה תבע בנו וקשה מאוד להתמודד עמו - בייחוד בשלבי ההתבגרות בהן הורמונים רבים מופרשים וגורמים להתעוררות מינית.

אנו מאמינים כי אסור לאונן ולפיכך אנו משתדלים להתמודד עם היצר ולנסות לנתב את כוחות החיים שלנו למישורים חיוביים יותר.

אין צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטא. במסגרת ההתמודדות שלנו עם היצר אנו יודעים עליות ומורדות - כך הוא טבע החיים. לפיכך, במהלך ההתמודדות שלנו עם היצר אנו נדע תקופות של הצלחה וכן תקופות של כישלון. החכמה הגדולה היא לא להצליח להימנע לחלוטין (שזה כאמור קשה עד מאוד) אלא להצליח להכיל עם הכישלונות שלנו ולהמשיך קדימה מבלי להתייאש.

לגופו של עניין, ההלכה אוסרת על הוצאת זרע לבטלה ואם כן בנידון דידן אין בעיה. אמנם יש להימנע כאמור מכל אוננות כיוון שזה עלול להגיע לידי הוצאת זרע.

לסיכום, הדרך להתמודד עם האוננות איננה להישבע בשבועות שיהיה לנו קשה מאוד לעמוד בהן אלא לעשות המון טוב. לנתב את כוחות החיים שלנו לנתינה ועשייה ובע"ה תגלה כי דווקא מתוך היסח הדעת ועיסוק בדברים חיוביים אחרים התגברת על היצר.

בברכה,
אביאל