תרומות ומעשרות מ"פרישוק", דחוף ממש!!!!!!!!!!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/04/20 18:08 ח בניסן התשפ

שאלה

בס"ד

הורי הזמין פרות וירקות מ"פרישוק"

התקשרתי אליהם לשאול אם הם יש להם כשרות (כאילו על זה שהפרישו תרומות ומעשרות).

הם אמרו שכן, שהכל מגיע מעושר מתנובה.

שאלתי אותם אם יש להם אתר שאוכל לראות את הכשרות, הם אמרו שאין להם אתר.

ברצוני לשאול אם אתם מכירים או יודעים אם יש להם כשרות?

אם לא, אז צריך להפריש פשוט בלי ברכה, נכון?

יש לי שאלה, אם אני מפרישה מכמה סוגים של ירקות ופירות, אני לוקחת "יותר ממאית" מכל אחד מהפירות/ ירקות, אומרת את הנוסח פעם אחת ואומרת בהתחלה "יכול על כל מין בנפרד".

או שאני אומרת את הנוסח כל פעם בנפרד?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראוי להפריש בלא ברכה. כמו כן התשובה שהם מקבלים מתנובה היא טעות ומטעה, מכיוון שתנובה כבר כעשרים שנה לא בשוק הירקות כספקית ירקות. זה עוד נשאר משנים עברו שתנובה סיפקה ירקות.

אפשר לאמר פעם אחת את הנוסח אבל לפני אמירת הנוסח יש לומר כפי שכתבת "כל מה שאומר יחול כל מין על מינו".

בניסן נגאלו ישראל ובניסן עתידין להגאל

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ