תפילין

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 31/05/20 12:32 ח בסיון התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ברצוני לשאול שתי שאלות קצרות בנוגע לסדר הנחת התפילין (מסורת ספרדית):

1. האם ישנו צורך להדק את התפילין על הזרוע ולכרוך את הרצועות כך שתיווצר על הזרוע האות ש'?

2.א. האם כדאי לומר "וארשתיך" כאשר מבצעים כריכות סביב האמה? ב. הבנתי שרק מי שעשה ברכות השחר יכול לומר זאת - האם נכון?

על התייחסות הרב אודה.

בברכה,

רון

תשובה

שלום וברכה,

1. הספרדים נוהגים- שאת האות ש' עושים על האצבע האמה, ד' על כף היד, וי' זה הקשר שיש בסמוך לתפילין של יד.

2. א. לומר את הפסוק רק לאחר הנחת תפילין של ראש, בזמן שמבצעים את הכריכות סביב כף היד.

ב. נכון .

ברכה והצלחה