מיקום תפילין של יד על הזרוע

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/07/19 00:36 כט בסיון התשעט

שאלה

אני מניח תפילין כבר מספר ימים . אני מתקשה. בתפילין של יד . הבנתי שהתפילין צריכות להיות עד היכן שמתחילה הקיבורת מצד המרפק. אם התפילין במרכז הקיבורת וגולשות מעט מהקיבורת. האם זה נקרא שהנחתי תפילין ? הבנתי שייש שיטה של אצבעות לדוגמא לקחת מהצד הפנימי של המרפק 2עד 3 אצבעות ופה מתחילה הקיבורת .

תודה מראש כבוד הרב . יברככם האל על העבודה שאתם עושים

תשובה

לשואל שלום

כל הכבוד על ההתקדמות וההתקרבות לאבא שבשמיים. בורא עולם שמח על כל צעד והחלטה בשמירת תורה ומצוות.

המקום של הקיבורת הוא פשוט מאוד: החלק התפוח הרך שבשריר היד. זה לא כל כך קשה לזהות את זה.

רק להקפיד שלא 'יגלשו' התפילין מעל לחצי התחתון של הזרוע.

ואמנם, סימן למקום זה הוא אכן כמו שאמרת שתיים-שלוש אצבעות מעל החיבור של המרפק.

בקישור זה ישנו מדריך מפורט עם ציורים שיוכלו לעזור לך ידידי:

http://www.oter-israel.co.il/web/8888/nsf/sbs.py?&_id=15480&did=5188&title=%E4%EE%E3%F8%E9%EA%20%EC%E4%F0%E7%FA%20%FA%F4%E9%EC%E9%EF

דע לך באופן כללי, שהתורה לא ניתנה עם מיקרוסקופ או עם סרגל, אלא לבני אדם בתוך מציאות חייהם. וזו הדרישה ההלכתית כלפי האדם.