תיקון עוון נטילת ידיים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/06/20 12:11 ג בתמוז התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב, מה שלומך?

בעוונתי הרבים, ביטלתי נט"י לסעודה מחמת שזה היה כרוך בבושה.

הצטערתי על כך רבות וכך התוודתי:

"אבא שבשמיים, אנא סלח לי על כך שביטלתי נט"י לסעודה, אני מצטער על כך מאוד ומתחרט על כך. הריני מקבל על עצמי ליטול ידיים לסעודה עם פת גם אם זה יהיה כרוך בבושה, בבקשה סלח לי על העוון הזה". וחזרתי על כך מס' פעמים.

האם זה מספיק כדי שיכופר לי? אם לא, מה ניתן לעשות עוד כדי לכפר על העוון?

תודה רבה!

תשובה

לשואל היקר שלום,

אשריך על תהליך ההתחזקות החיובי שאתה עובר. יהי רצון שיסייע בורא עולם בידך ותעלה מעלה מעלה במעלות התורה ואהבת ה'.

ראשית, אל לנו לבטל מצוות בגלל בושה. הרמח"ל כותב שאם צוחקים על אדם שעושה מעשים טובים, יש לחלק: אם זו חומרה, על האדם להימנע מעשייתה בפני אנשים שלועגים לו. אך אם זו מצווה מן הדין "אם יארע לו שימצא בחברת מי שילעג עליו, לא ישית לבו אל הלעג ההוא". וכך הוא הדין במקרה שלך.

שנית, התפילה שכתבת נהדרת. יישר כח. דבר קטן: בנוסח שכתבת יש וידוי וחרטה. הוסף בו גם קבלה לעתיד "אני מקבל על עצמי להשתדל לא לחטוא בזה שוב".

בנוסף, כתוב בספרים שאם אדם נפל בעוון מסויים - ילמד את ההלכות הקשורות לחטא הזה. ממליץ אני לך על ספר 'פניני הלכה - ברכות', למד בו את פרק א ופרק ב.

(מקורות: מסילת ישרים פרק ה)

בהצלחה!