תיקון נפילה בשמירת הברית - איך עושים את זה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 31/08/19 20:56 ל באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

בעבר נפלתי בחטא זרע לבטלה. אולם ע"י ראייה אסורה בסוג של שוגג אך עדיין חטאתי. עשיתי את שלבי התשובה והבנתי שאם אני רוצה לתקן את כל החטא במלואו אני צריך לתקן את הנשמות שהבאתי שלא במקומם.

מהם הדרכים לעשות זאת? הבנתי שיש כמה טענות.

תודה רבה.

תשובה

שלום לך.

אתגר שמירת הברית התקיים בכל הדורות, ובוודאי בדור שלנו שיש בו הרבה ניסיונות בתחום הזה. אשריך שאתה מתמודד ומתגבר, ומחפש דרכים לתקן!

תיקון הברית הוא ע"י תשובה על חלקיה הידועים, ובנוסף לימוד תורה מוגבר. מקובלנו מבית מדרשו של רבינו הגר"א שבימינו לאחר תשובה, אין להמשיך לחטט בחטא זה שוב ושוב, אלא להניח לו ולעבוד ד' הלאה בשמחה.

אפשר לומר שבתהליכים של תשובה ושל שינוי יש שני מרכיבים: "סור מרע ועשה טוב". לפעמים אנחנו נוטים להתמקד הרבה ב"סור מרע", להתמקד ולברר את נושא החטא ותיקונו, אבל מצד שני ממעטים יחסית בצד של "עשה טוב", כלומר להגביר את הטוב ולא רק "להילחם ברע". גם המילה "סור מרע" רומזת לנו לא להעמיק בו, אלא לסור - לזוז ממנו, לעזוב אותו בצד ולעסוק במה שטוב. ככל שאנחנו מוסיפים אור, עוסקים בטוב, מקשיבים לחברים, לומדים, פועלים, עוזרים להורים, מתגבשים עם המשפחה ומתחזקים באופן אישי - לדברים הרעים יש פחות יכולת לצמוח.

לעיון נוסף בנושא התמודדות עם שמירת הברית תוכל למצוא תשובות רבות באתר שלנו. הנה שתיים מהן:

https://www.makshivim.org.il/answer?id=925644

https://www.makshivim.org.il/answer?id=697578

בהצלחה!

חברים מקשיבים

(פסיקת ההלכה בתשובה זו היא על פי הרב ברוך אפרתי)