שתיקה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/06/19 18:37 יג בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

היום נעלבתי ונפגעתי מאדם יקר לי

ושתקתי

ובביקשתי שהבן אדם הזה יעריך את העבודה שלי

זה שאני שתקתי הברכה מתקבלת בשמים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

המדרש (תהילים ט"ז): " והקב"ה נקרא חסיד , שנאמר (ירמיה ג', י"ב): 'כי חסיד אני נאום ה''. ודוד קרא עצמו חסיד , שנאמר (תהלים פ"ו, ב'): 'שמרה נפשי כי חסיד אני'. אמר רבי אלכסנדרי: כל מי ששומע קללתו ושותק נקרא חסיד. ודוד שמע קללתו ושתק, בדין הוא שיקרא חסיד ". וכן אמרו שם (פ"ז): " כל מי ששומע קללתו ושותק נעשה שותף להקב"ה, שכן הוא שומע לאומות העכו"ם שמחרפין אותו לפניו והיה יכול לאבדם בשעה אחת, ושותק. אף דוד כן היה, שומע קללתו ושותק. לפיכך, ''שמרה נפשי כי חסיד אני". ובדרך זו פירש המצודות דוד (תהלים פ"ו, ב'): "'כי חסיד אני - ששומע חרפתו ובידו לנקום נקם, ומעביר על מידותיו' ".

העברה על המדות ולא לפתוח במריבה מעלה גדולה היא. על כן הבולם פיו בשעת מריבה שכרו גדול ביותר.

אמנם ראוי לפנות לאותו אדם לשיחה ישירה וכנה ולהעלות את הדברים לדיון כדי שידע לתקן דרכיו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ