שתיה קלה

חדשות כיפה רבני כושרות 17/05/20 17:04 כג באייר התשפ

שאלה

שבוע טוב

מותר לשתות שתיה קלה/חריפה/חמה (כשרה כמובן) כשתארחים אצל חברים בבית שלא שומרים כשרות בכוס זכוכית? במידה ואין ברשותם כלי חד פעמי ומן הכבוד לא רצוי להעליבם?

תשובה

שלום וברכה

יש מתירים בדיעבד להשתמש בכלים שאינם טבולים כשמתארח ויודע שאינו יכול לטובלם.

ההיתר אינו פשוט אך למיקל יש על מה לסמוך.

אציין שלמזוג לעצמך לכוס זה פחות פשוט הלכתית, מאשר לשתות מכוס שהמארח מזג לך לתוכה, שכן במקרה האחרון לא בחרת להשתמש בכוס, אלא היא זו שהביאו לך בה את המשקה ואתה רק מרוקן אותו ממנה.

בברכה

יצחק דביר