שתזכו להקים בית נאמן בישראל?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/02/19 12:31 כ באדר א'

שאלה

אנחנו מתחתנים בעוד כחודש ומאז האירוסין לא מפסיקים לקבל ברכות אבל רוב הברכות הם "שתזכו להקים בית נאמן בישראל, אני תמהה מה המקור לברכה הזו מאיפה היא התחילה למה מברכים כך בין האירוסים לחתונה ?

סליחה הרב שאני מפריע לך בשאלה כזאת אבל זה מסקרן אותי.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לכם מזל נאה וסימן יאה ויהי רצון שבורא העולם בקניין ישלים זה הבניין ותזכו להקים בית נאמן בישראל אמן.

זה כיף גדול לקבל ברכות מכל מיני אנשים שאוהבים אתכם ומאחלים לכם ברכה כזו!!

המשמעות של הברכה הזו היא שהבית שאתם בונים הוא לא ב"מחיר למשתכן" בו אלא בית במובן של משפחה יציבה ושומרת אמונה ונאמנות לערכים גבוהים.לעד ולדורי דורות כמו שהקב"ה בירך את אברהם בבראשית פרק יח

כִּ֣י יְדַעְתִּ֗יו לְמַעַן֩ אֲשֶׁ֨ר יְצַוֶּ֜ה אֶת־בָּנָ֤יו וְאֶת־בֵּיתוֹ֙ אַחֲרָ֔יו וְשָֽׁמְרוּ֙ דֶּ֣רֶךְ ה' לַעֲשׂ֥וֹת צְדָקָ֖ה וּמִשְׁפָּ֑ט .

ולמה מברכים את זה בחתונה? מפני שהכל תלוי בהתחלה.

אם מתחילים בקדושה אז זה ממשיך הלאה.

אם מתחילים ביציבות אז זה ממשיך הלאה.

אם מתחילים באמונה אז זה ממשיך הלאה.

אם מתחילים בנאמנות אז זה ממשיך הלאה.

הכל תלוי בהתחלה.

ומהיכן למדים זאת? ממשה רבנו . שהוא זה הקים את המשכן והמשכן הזה עומד לדורי דורות . כלי המשכן נגנזו במקום לא ידוע והם קיימים ולא נמסרו בידי הבבלים או האשורים או הפרסים או היוונים והרומאים וכיוצא בהם מאוייבי ישראל האלא הם עומדים וקיימים לעד ולעולמי עולמים.

והסיבה כי הם נבנו ע"י משה רבנו בכבודו ובעצמו מתוך קדושה עצומה ומתוך טהרה גדולה ולכן הם קיימים לעד.

את הרעיון הזה אומר הספורנו בתחילת פרשת פיקודי ואני אצטט לך אותו

(כא) אלה פקודי המשכן. כל אחד מחלקי המשכן הכתובים למעלה ..(שעשה משה)..

וכל שכן שצדק זה על כל אחד מכלי הקדש אשר במשא בני קהת. ולזה לא נפסדו, כאמרם ז"ל שמא תאמר אבד סברם ובטל סכוין, תלמוד לומר עצי שטים עומדים שעומדים לעד ולעולמי עולמים (יומא עב א) וגם כן לא נפל דבר מהם ביד האויבים, על הפך מה שקרה למקדש שלמה וכליו כמבואר בחרבן בית ראשון על ידי נבוזראדן, שלא נזכר שם דבר מעניני משכן משה רבנו ע"ה (דבהי"ב לו, ז, ו - יח)."

הנה לך ראיה שמה שנבנה בטוב ממשיך לעד.

וזו הברכה שמברכים אתכם יהי רצון שתזכו להקים בית נאמן בישראל. "נכון וחזק שעומד לדורי דורות" כפי דברי הרד"ק בספר שמואל א פרק כה שזה המקור למילה נאמן בהקשר של בית.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.