שנת אבל על אם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/03/19 22:27 יא באדר ב'

שאלה

כבוד הרב,שלום רב

אימי היקרה נפטרה לפני כחודשיים ואנחנו מתקרבים לחג הפסח.

רציתי לדעת אם מותר לעשות תספורת וחידוש בשיער ובבגדים לכבוד החג.

ועוד דבר, יש לי גם יום הולדת בקרוב, מה נוהגים באבל?

תודה רבה

תשובה

שלום.

תספורת - מכיון שעד הפסח זה כבר יהיה שלושה חודשים מהפטירה מותר, וכל שכן שזה כבר יהיה יותר משלושה חודשים מהתספורת האחרונה, ובפרט לאשה בוודאי מותר.

בגדים - לספרדים בוודאי אין בעיה. לאשכנזים נהוג להימנע מקניית בגדים חדשים במשך השנה. אולם בגדים פשוטים מותר, וכן כאשר יש לך צורך מותר כל בגד, וכן אם תתני למישהי אחרת ללבוש את הבגד יומיים והוא כבר לא יהיה חדש, מותר.

לגבי יום הולדת - ניתן לחגוג אבל כמובן לא עם מוזיקה.

והמקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד, ומן השמים תנוחמו.