שמירת נגיעה במשפחה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 04/05/20 21:53 י באייר התשפ

שאלה

שלום הרב, אני בת 14, ואני צריכה להגיש עבודה בנושא שמירת נגיעה במשפחה, בין בני דודים, ובין אחים, אני לא מוצאת באינטרנט כל כך הרבה מידע, אני לא יודעת מהי הסיבה לכך... אשמח שתכתוב לי מהי הסיבה, באופן שאוכל להבין אותה, כי כל הסיבות שבאינטרנט כתובות בלשון שאני לא כל כך מבינה...

תודה רבה

תשובה

שלום לך,

בני דודים הם כמו זרים לענין זה ואין שום מקום להקל בנגיעה בין בנים לבנות

אחים מותרים בנגיעה זה בזה.

יש שתי דעות מרכזיות -

מותר ולא רצוי

מותר ואין בעיה

במקום לחפש באינטרנט כדאי לך לעיין בשולחן ערוך חלק אבן העזר סימן כא

בסעיף א הוא מדבר על כולם כולל בני דודים ובסעיף ו הוא מתייחס לאחים ואחיות.

אם תרצי ספר יותר פשוט - תעייני במקור חיים השלם לרב חיים דוד הלוי חלק ה פרק רלה הלכה ב לגבי כל האנשים וגם בני הדודים והלכה ג לגבי אחים ואחיות.

בהצלחה

דוד לוי