שלום בית?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/01/20 09:26 יח בטבת התשפ

שאלה

לא יודע אם אתה זוכר אותי בקצרה אני זה ששאלתי על זה שאמא שלי לא אוהבת שאני שומע שיעורים ביוטיוב שומר קצת שבת וכו..

היא אמרה לי שעכשיו היא ואבא שלי רבים על זה שאני שומע שיעורים אני לא כלכך יודע מה לעשות היא אומרת שהם רבים בגלל שאבא שלי מעלים עין כאילו אפשר לומר שהוא בסדר עם זה היא אמרה לי שהוא אומר שהזמן יעשה את שלו..

מה לעשות? להפסיק להמשיך? אני מבולבול..

תשובה

שלום

בוודאי שאני זוכר.

אני מדגיש שוב את מה שכתבתי.

מצד אחד, השיעורים הללו מקדמים אותך וזה חשוב ומשמעותי מאוד.

מצד שני, באמת לא טוב לך שזה מתנגש עם אמא שלך, ובמיוחד שכאילו מאשימים אותך במריבות בין ההורים (שזה לא נכון, כי הם צריכים להתמודד בעצמם עם העניינים שביניהם, ולא לערב אותך בזה).

אני חושב שאתה ממש צריך לעשות מאמץ להצניע את ההתקדמות שלך ואת שמיעת השיעורים (האם אפשר לעשות את זה אצל איזשהו חבר או במקום אחר?), ולהתפלל על העניין, ובע"ה כמו שאבא שלך אמר 'הזמן יעשה את שלו', כלומר, שאמא שלך תתרכך בעניין.

אני שוב מדגיש - את האהבה והכבוד לאמא שלך אתה צריך רק להגביר עוד ועוד. למרות דעתה על מה שקורה איתך.

בהצלחה רבה