שכר ועונש

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 19/12/19 18:54 כא בכסלו התשפ

שאלה

שלום הרב,

איך לא מפחדים מהמוות? ממה שיהיה אחרי המוות..? מנסה להיות אדם טוב ולחזור בתשובה כל הזמן, אך עדיין לא מרגישה מלאה מצוות הרימון כלל לצערי.. ובאמת מפחדת מיום המוות ומה שיהיה לאחריו. איך מכניסים למקום נכון את עניין השכר והעונש ולא נמצאים רק ביראה ממה שיהיה?

תודה

תשובה

שלום רב.

נכון הדבר שכתוב אשרי אדם מפחד תמיד אך אין הכוונה לפחד שמשתק את האדם.

אלא לזהירות היינו אדם חייב לשקול את מעשיו דבריו והתנהגותו ולהקפיד ללכת ברך הישר.

ממוות לא צריך לפחד כי זו תופעה טבעית צפויה כבר מאדם הראשון.

אלא שאדם צריך להתפלל ולהשתדל לזכות לאריכות ימים בנחת וביראת השם טהורה.

אמת ויציב ונכון הדבר שכאן עולם המעשה ולעתיד יהא עולם הגמול והשכר.

אך אדם צריך ללמוד ולהאמין בהשם יתברך ולהבין שאנו שומרים שבת לא מפני הפחד מהעונש,למחלל שבת אלא מתוך הבנה שזהו רצון בוראנו והוא קבע לנו מצוות עשה ולא תעשה אשר על ידם אנו חיים חיים אמיתיים חיי אמונה חיים בעלי משמעות תוכן וערך..

וכל אחד מאיתנו צריך להשתדל לקיים את עצמו נפשו ונשמתו בדרך השם אשר היא לנו עוז ואורה.