שיר כניסה לחופה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/06/19 19:05 כב בסיון התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

בע"ה נקבע תאריך לחתונה וכעת עלינו לבחור שיר כניסה לחופה.

יש את השיר "בואי בשלום, עטרת בעלה..." .

בזמן ניגון השיר בכניסה לחופה, בעצם נרמז לכלה דרך השיר "בואי בשלום עטרת בעלה..". האם מותר או כדאי להשתמש ב"בואי בשלום" כפנייה לבן אדם אפילו בתור רמז?

כלת השבת היא לא בן אדם חי ולכן אני מניח שמותר להגיד לשבת לבוא בשלום ללא חשש, אבל לא כך המקרה עבור בן אדם חי (שמתכוון עוד הרבה לחיות בע"ה).

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הבה נבחן לדוגמה את השיר ״ישיש עלייך א-לוהיך, כמשוש חתן על כלה״.

זה נאמר על ירושלים, מקום השראת השכינה.

ומדוע אנו משתמשים בו כשיר חתונה ?

כי עצם העובדה שהנבואה השתמשה בדימוי של חתן וכלה לצורך הבהרת היחס המיוחד לירושלים, ומשם לקח זאת רבי שלמה הלוי אלקבץ בפיוט לכה דודי - היא עצמה מלמדת על החשיבות העליונה של שמחת חתן וכלה.

וכך גם כאן - נכון שהפיוט ביסודו הוא על שבת, אולם עצם העובדה שמכנים את השבת ככלה - מלמדת על החשיבות של הכלה, וממילא ניתן לראות זאת כשיר חתונה.

כל טוב ובשעה טובה