שירת נשים במסגרת התנדבות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/10/20 20:35 ל בתשרי התשפא

שאלה

שלום, וישר כח על האתר שלכם, הוא ממש עוזר לי במגוון דילמות ונושאים, אז קודם כל תודה!

רציתי לשאול, קראתי על שירת נשים (באתר, וגם למדתי מהמקורות). אבל בכל זאת רציתי לשאול, האם כשמובן שמטרת השירה היא לא לשמוע וליהנות מקול האישה, אלא המטרה היא אחרת- למשל, שירה במסגרת התנדבות, האם המצב לא נחשב שונה?

אני נמצאת בארגון בו מגיעים בני נוער ושרים מול בתי אבות ובתי חולים. בארגון נמצאים בנים ובנות, ומן הסתם שלמרות שהשירה היא משותפת אפשר לשמוע אחד את השני. האם יש בכך בעיה שבנות המשתתפות בו ישירו יחד איתם, כשהמטרה היא לא שירה משותפת אלא המטרה היא לשמח את החולים והזקנים?

תודה רבה, והמשך שבוע טוב.

תשובה

שלום לך אור היקרה ויישר כח על הפעילות המבורכת בימים קשים אלו.

את שואלת במקרה שמטרת השירה היא לא ליהנות מקול האשה, אלא בעצם יש כאן שירה משותפת של בנים ובנות. בעיקרון, גם במצב כזה יש בעיה הלכתית, אבל היא פחות חמורה מאשר הופעה של זמרת וכו'.

לא כתבת בשם מי את שואלת - בשם הארגון כולו? או רק בשם עצמך? מלכתחילה, עדיף שלא לארגן שירה משותפת, אבל בשבילך כאדם פרטי - את יכולה להגיע ולשיר קצת יותר בשקט כך שלא שומעים את הקול שלך ואין בזה בעיה.

בהצלחה רבה!

טוביה