שירות צבאי לבנות איסור הלכתי או המלצה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/08/18 23:33 כא באב התשעח

שאלה

לאור ההתרים של חלק מרבני הציונות הדתית לשירות בנות דתיות לצבא האם ההתנגדות של רבים מרבני הציונות הדתית והרבנות הראשית לשירות צבאי לבנות דתיות הוא איסור הלכתי או המלצה?

תשובה

שלום לך רחל היקרה

קודם כל, צריך להעמיד דברים על דיוקם. הרוב המוחלט של הרבנים מהציונות הדתית מתנגדים וכך גם הרוב המוחלט של הרבנים פוסקי ההלכה בציבור הדתי לאומי.

אמנם, יש רבנים יחידים שמתירים, אבל זה לא נשמע סביר שאדם יגיד לעצמו - יש מי שמקל, אז אני יכול לסמוך עליו. חז"ל הדריכו אותנו 'עשה לך רב'. כלומר, צריך לפנות למי שאת או הוריך מתייעצים איתו בנושאים הלכתיים ולברר איתו מה דעתו בנושא הזה.

מה דעתך?

טוביה

tsbias1@gmail.com