שבעה על אבא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/06/19 13:54 יג בסיון התשעט

שאלה

שלום רב,

אני בן 34, בן יחיד, רווק ונוטה לדיכאון וחרדה.

אבי צפוי להיפטר מן העולם בקרוב בשל מחלה, אין לו אחים והוא גרוש.

אינני יכול לשבת לבדי שבעה בביתו, קל וחומר בשל מצבי הנפשי שאמנם מאוזן אך יכול להתדרדר תחת אוירת דחק ולפיכך אני חושב לשבת בביתה של אימי איתה אני מתגורר (ההורים כאמור גרושים).

היות וכך, כיצד עליי לקרוא עליו קדיש?

באופן כללי אינני מתפלל אך חשוב לי שיזכה לאמירת קדיש כל השנה ואני מתכוון לשלם עבור קריאת קדיש כל השנה, האם במקרה כזה אני יכול לא להגיד גם בשבעה?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מקווה שהקב"ה ישלח לאביך רפואה שלמה.

בדבר שאלותיך אם חלילה האבא לא יתרפא וישיב את נשמתו לבורא עולם. אתה יכול לשבת בבית אמך. אבל תשתדל להגיד קדיש אם יהיו מנחים בבית ואם לא אז אפילו אפשר לגשת לבית כנסת (לא בשלשת הימים הראשונים).

אם תשכירו אדם שיגיד קדיש, ראוי שלפחות בשלושים אתה ואותו אדם יגידו קדיש.

אך טוב לישראל

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ