שאלות שקשורות להכשרת סכו"ם וכלים לפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/04/19 16:32 ט בניסן התשעט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב וברכה רבה,

1 . האם מותר להכשיר לפסח רק מעט סכו"ם שאיתם נשתמש בפסח (סכין 1, כפית 1, כף 1 ומזלג 1) ושאר סכו"ם שהם הרבה סכינים, כפיות, כפות ומזלגות, לא להכשיר וכן להשאיר בארון סגור ולא נשתמש בהם בפסח אלא רק לאחר הפסח?

*קשה לנו להכשיר הכל, אנו מעדיפים להכשיר רק את מה שנחוץ עבורנו בפסח.

האם זה בסדר?

2. והאם זה בסדר לא להכשיר מחבת שבו לא נשתמש בפסח? את כל הכלים והסכו"ם שלא נכשיר נשאיר בארון סגור שלא נפתח אותו ואז לאחר הפסח נוכל להשתמש בכלים ובסכו"ם שלא הוכשרו ונשארו בארון סגור?

תודה רבה וחג שמח וכשר.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אפשר להכשיר רק חלק מהסכו"ם. את השאר להצניע.

ב. אין צורך להכשיר את הכלים שלא משתמשים, אבל לנקות שלא ישאר חמץ גמור על המחבת.

חג כשר ושמח

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ