קרי לילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/04/19 16:53 ט בניסן התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בן 16 ובשנה האחרונה היו לי כמה מצבים שבהם קמתי בבוקר וגיליתי שכבת זרע (קרי לילה). הפסקתי ב״ה להוציא זרע לבטלה בשנה וחצי האחרונות, והקרי הגיע לי מעט זמן אחרי שהפסקתי להוציא זרע לבטלה. אני מגדיר את עצמי כבן אדם דתי אבל אני בבית ספר מעורב ובקהילה מעורבת. בנוסף, מאוד קשה לי להתגבר על ההרהורים, בעיקר בטלוויזיה. אני צופה לפעמים בסדרות שלעיתים יש תכנים לא ראויים. כמובן אני לא צופה בסדרות במטרה לראות תכנים אלה חס וחלילה, פשוט ברוב הסדרות המודרניות תמיד יש קטעים לא צנועים. את האמת מאוד קשה לי להתגבר על זה ואני גדל במשפחה דתייה וכולם רואים טלוויזיה וסדרות מסוג אלה וכנל גם עוד הרבה דתיים שאני מכיר... אני לא יודע מה עליי לעשות, אני מאוד רוצה שהקרי לילה יפסיק כי באמת השתדלתי והיה לי מאוד קשה להפסיק להוציא זרע לבטלה וגם התחלתי לשים ציצית בחצי שנה האחרונה, בעיקרון הרגשתי שאני מאוד מתקרב לקב״ה. אך מצד שני, ההרהורים הם משהו מאוד קשה בשבילי, אני גם גדל בחברה שרוב האנשים לא דתיים והטלפון והטלוויזיה הם חלק גדול בחיי, לכן מאוד קשה לי לשמור על העיניים. אני לא יודע בכלל אם זה נחשב חטא או לא? מה עליי לחשוב ומה עליי לעשות ? אני לא יודע אם זה נובע אך ורק מההרהורים או מדברים אחרים... כמובן שכל פעם שזה קורה לי אני נוטל ידיים ומתייסר... אך אין לי מוגשג אם הדבר נחשב חטא, ואם כן איך להפסיק אותו... תודה רבה!!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שטחת את שאלותיך בצורה מרשימה, כתיבה ברורה ונעימה. נראה שמכיוון שאתה עושה רושם של בחור חכם ומבין, עליך להתעמק קצת בשאלת טומאת קרי, וכדאי שתשיג את הספר "אשיב ממצולות" (של הרב יהושע שפירא ראש ישיבת רמת גן) שעוסק בשאלה זו. תעבור על דבריו תוסיף דעת ויראת שמים בנושא, כמו כן תקבל התסכלויות נוספות על השאלה שאתה מתלבט בה.

חג כשר ושמח

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ