קמח חיטה ללא גלוטן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/10/19 15:30 ז בתשרי התשפ

שאלה

לאחרונה הגיע לארץ מוצר חדש עבור חולי צליאק קמח חיטה ללא גלוטן. זהו קמח שמיוצר בתהליך מיוחד מחיטה כך שהגלוטן מופרד ממנו לחלוטין ומתקבל קמח נקי מגלוטן שעומד בכל הסטנדרטים של ללא גלוטן.

המוצרים מהסוג הזה שיש היום בארץ הם קמח קאפוטו שהוא 75 אחוז קמח חיטה ללא גלוטו

ויש גם לחם מקמח כזה של מאפיית עידן ללא גלוטן.

מכיון שבדרך כלל מוצרים ללא גלוטן ברכתם שהכל חולי צליאק בדרך כלל מנועים מתברך המוציא וכדומה , לכן זה מאוד משמעותי לחולי צליאק לדעת האם לחם מקמח כזה ברכתו המוציא? האם ברכה אחרונה היא ברכת המזון? האם ניתן להפריש חלה כמו קמח חיטה רגיל?

תשובה

לשואלת שלום,

אם אני מבין את המציאות נכון: הקמח המדובר עשוי מחמשת מיני דגן.

ולכן ברכתו המוציא, ומפרישים חלה כדין.

ההגדרה ההלכתית אינה קשורה להימצאות גלוטן, אלא לחומר הגלם ממנו עשוי הקמח. במקרה הזה חיטה / שיבולת שועל.

ברכה והצלחה, בריאות שלמה!