קידוש עם ילדים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/10/20 19:47 ז בחשון התשפא

שאלה

שלום,

בעלי בזמן שעושה קידוש והילדים קצת מפריעים קורה שהוא מפסיק באמצע הברכה ומעיר לילדים ולפעמים הוא פשוט ממשיך לברך אבל מעיר לילדים תוך כדי ורק הטון של התפילה משתנה.

השאלה שלי היא האם זה תקין ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בזמן הקידוש של ליל שבת אסור לדבר מתחילת הקידוש ועד סופו. אם בתוך הקידוש עושים הפסקה קטנה, או מרימים את הטון כדי שהילדים ישימו לב ויחדלו מההפרעה זה לא נחשב הפסקה בקידוש.

בקידוש של הבקר - אפשר להפסיק בין הפסוקים שאומרים לפני הברכה מפני שאלו פסוקים ולא ברכה. רק בסוף הפסוקים אסור לדבר לפני הברכה על היין.