קדיש של בן חילוני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/11/18 21:14 ל בחשון התשעט

שאלה

אני חילוני והוריי דתיים.

כשיילכו לעולמם, האם אני רשאי לומר קדיש עליהם ?

האם העובדה שאני אומר קדיש בשבת בבית הכנסת ולאחר מכן בביתי לא אשמור את השבת גורעת מהקדיש שאומר עליהם במשך שנה שלימה ?

האם זה פוגע בהם באיזו שהיא צורה ?

תודה.

דורון.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הקב"ה דן את האדם על פי מעשיו, על מעשה טוב מקבל שכר ועל מעשה רע, חלילה, מקבל עונש. כשם שאדם שגומל חסדים מקבל שכר טוב על גמילות החסד אפילו אם אח"כ הוא עושה עברה ומקבל עליה עונש. הדבר מבוסס על המשנה באבות שכר מצווה מצווה ושכר עבירה עבירה, ומבואר באריכות בזה"ק. אמנם הגמ' בסוטה כ ע"א אומרת שעבירה מכבה מצוה, כבר הסביר המאירי שהכוונה היא שעבירה מכבה את המצווה שאין המצווה מגינה עליו, אבל שכר על המצווה יקבל, לעומת זאת עברה לא יכולה לכבות תורה, מכיוון שהתורה היא אור גדול א"כ אפילו אם אדם עשה עבירה התורה מצילה אותו מהעונש.

העולה שעלינו להתקדם ולשמור תורה ומצוות, וככל שנרבה בעשיית תורה ומצוות כן נזכה לקרבת ד' וכן כל בני המשפחה שלנו יזכו לטוב.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ