קבלה בעבר על קריאת שם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/12/18 15:57 ג בטבת התשעט

שאלה

ערב טוב.

בשעטו"מ נולדה לנו בת לפני שבוע (נר ראשון של חנוכה).

לפני כתשעה חודשים (...) ביום השנה של ר' אלימלך מליז'נסק קיבלנו קבלה לקרוא על שמו אם יהיה הריון, וב"ה נשמעו תפילותינו.

את נוסח הקבלה שקיבלנו אנחנו לא זוכרים, אבל זה לא היה נדר במובן הקלאסי של המילה.

חיפשנו שמות עם ווריאציה של "נעם" (בהקשר לספרו של ר' אלימלך - ה-"נעם אלימלך") אבל אף אחד מהם לא יושב עליה כמו שצריך. ואנחנו אוצים לדעת כמה "רחוק" אפשר ללכת עם הקשר לר' אלימלך?

לצורך העניין, עלה השם "עדי" עם הקשר לפסוק יג בפרק טז ביחזקאל (וַתַּעְדִּי זָהָב וָכֶסֶף, וּמַלְבּוּשֵׁךְ שֵׁשׁ וָמֶשִׁי וְרִקְמָה, סֹלֶת וּדְבַשׁ וָשֶׁמֶן, אָכָלְתְּ; וַתִּיפִי בִּמְאֹד מְאֹד, וַתִּצְלְחִי לִמְלוּכָה)

עלו שמות נוספים עם הקשרים קורבים יותר וקרובים פחות.

אנחנו לא מחפשים המלצה על שם, אלא כיוון שאליו אפשר ללכת.

ורק דבר נוסף שחשוב לי להוסיף,

בצד של המשפחה שלי כן נהוג לתת שמות "לא ישירים". נֹעָה על שם מַחְלָה, יאיר על שם אבנר וכו'.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, בשעה טובה ומוצלחת. תזכה בתכם ביחד אתכם למצוא חן בעיני אלוהים ואדם.

אלה דברים המסורים ללב.

שכן אין לנו כלי מדידה עד כמה מדובר בקיום של הנדר הפנימי שלכם (הלא-הלכתי), וכד כמה מדובר בעקיפתו.

אם אתם יכולים להתבונן ביושר האחד בעיני השני, ולראות בזה קיום של המחויבות שלכם - אדרבא.

ואם אתם חשים שלמעשה אתם מנסים לעקוף את מה שקבלתם על עצמכם - אז אתם מנסים לעקוף את מה שקבלתם על עצמכם....

כל טוב והרבה שמחה