צניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/09/20 15:36 כא באלול התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום רב , אני חילונית ובחורה שמאוד מאמינה מתפללת ומשתדלת לשמור מצוות , הקושי שלי זה צניעות , אני לא אשקר שאני אוהבת תשומת לב והולכת חשוף כי גם זה מביא לי ביטחון והרבה מחמיאים לי ואני גם רואה את חברות שלי שהולכות בצורה כזאת ורוצה גם , אני לא יודעת איך לעשות את השינוי הזה ובעצם מה השינוי הזה יתן לי בעולם הזה האם זה יעזור לי במציאת זיווג ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אינני נביא, לכן לא אוכל להבטיח לך שום דבר על העתיד. גם לא בשאלת הזיווג.

אבל אני אדם. אני מבין שהתבוננות גבר באישה שאינה מכוסה מעוררת את היצר.

האם מתאים לך להיות זו שגברים טורפים בעיניהם ומשביעים את יצרם?

את כותבת: "אני אוהבת תשומת לב... זה גם מביא לי ביטחון והרבה מחמיאים לי..."

מה המחמאה? זה כמו שיחמיאו למישהו שהוא גבוה - או יחמיאו למישהי שיש לה עיניים כחולות או שער בלונדיני...

זה לא שלהם. הם לא עמלו ולא יצרו את זה. זה הגוף שהם קבלו במתנה משמים.

מחמאה שצריכה לשמח, זו מחמאה על משהו שאת עושה: מנגנת - לומדת - תומכת באנשים - מכינה אוכל טעים - פועלת ומועילה, אלו דברים שראויים למחמאה כי הם שלך.

באשר לזוגיות, האם את רוצה להתחתן עם מישהו שהתאהב בך רק בגלל גוף שלך? לא עדיף מישהו שמתאהב בך, בכולך, בגוף וברוח, באופי ובסגנון שלך?

את שואלת: 'מה השינוי הזה יתן לי בעולם'?

התשובה פשוטה: השינוי הזה יעניק לך כבוד. כשאת שומרת את הגוף שלך לעצמך את מכבדת את עצמך. כשאת מפקירה את גופך לכל זר את מבזה את עצמך.

את כותבת: "אני גם רואה את חברות שלי שהולכות בצורה כזאת..."

זו הבעיה המרכזית. ברגע שיש הסכמה רחבה על משהו - אנחנו מאבדים את כושר השיפוט שלנו. נראה לנו שאם "כולם עושים" אז זה 'בסדר'. אבל זו בוודאי טעות. במקומות שונים, בתקופות שונות, היו נורמות מושחתות למרות ש-'כולם עושים', אתן לך דוגמה קיצונית - כל העם הגרמני היה מגויס לטובת היטלר. האם זה אומר שהיטלר צדק?

אני מסכים אתך שהמסקנה מכל מה שאת מתארת היא שקשה מאוד - כמעט בלתי אפשרי לצפות ממך לעבור עכשיו ללבוש צנוע. לכן אני מציע לך לנסות תהליך, שינויים קטנים. לצפות מעצמך להיות קצת יותר צנועה ממה שאת היום. בכל קניית בגד, תבחני עד כמה את מוכנה להתקדם בצניעות.

בדרך כזאת - בתהליך, תוכלי להתקדם לאט לאט, להופעה יותר ויותר צנועה.