צדקה והצלה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 16/07/19 23:26 יג בתמוז התשעט

שאלה

שלום,

רציתי לספר לכם משהו.. שקרה אתמול

בצהריים.. אחיינית שלי קיבלה מכה ברגל

ושעה אחרייה אח שלי קיבל

ואח שלי נתן צדקה לשתי נשים פעמיים אתמול

בכביש.. הן אפילו לא ביקשו ממנו

הוא צפר להן ונתן לכל אחת שטר של 20

אחת במצב קשה כלכלית והשנייה לתרומות השתלת כלייה ואחריי שהוא נתן אמרנו "צדקה תצילי אותנו ממוות"

כמה שעות אחריי בצהריים

אח שלי היותר בוגר.. הלך עם שתי הילדים שלו לבריכה.. הם רצו התקדמו

אחד מהם נכנס למים והוא יודע לשחות

ואחיינית שלי נכנסה גם היא והיא לא יודעת לשחות היא הייתה בצד של ה2 מטר

אח שלי ראה שהיא הייתה בתוך המים וטבעה בפנים והוא רץ אלייה (עניין של שניות) בצד השני של הברכה.. כשראה אותה.. הוא ראה שהסתכלה לשמיים הסתכלה.. למעלה..

והוא משך אותה מהמים למעלה והיא אפילו לא בלעה מים..

הייתכן שזה בגלל הצדקה של אותו יום?

ו.. אתם יודעים אולי אם זה קשור לתקופת בין המיצרים ותאריך של התקופה?

תודה..

תשובה

שלום לך .

משמח לשמוע בכל פעם סיפור נוסף על מעלת מצות הצדקה וכולם מכירים ומצטטים את מאמרו של שלמה המלך עליו השלום צדקה תציל ממוות.

ראוי לצטט את הפסוק במלואו " לא יועילו אוצרות רשע וצדקה תציל ממוות".

כלומר הונו המופלג ואוצרותיו של הרשע לא יועילו לו מאומה כי לא השתמש בכספו שימוש מועיל לדורות

אבל אדם הנותן צדקה גם אם הוא עני ורש הצדקה תציל אותו ממוות.

בדרך כלל אדם לא יודע איזו מצוה או מעשה טוב הועילו לו גם בגשמיות בחיים וברפואה.

אבל מצאנו דווקא לגבי צדקה שחזל קשרו הצלת חיי אדם במצוה זו.

כמו הסיפור המפורסם במסכת שבת קנו על בתו של רבי עקיבא שנתנה את מנת האוכל שלה בליל החתונה לעני וובוקר מצאה נחש כרוך על המיטה שלא פגע בה..

ורבי עקיבא אביה אמר שהצדקה הצילה את בתו ממוות .

לכן כבודו יכול לספר מעשה נפלא זה וחזקה שהצדקה עמדה למשפחה ברוך פודה ומציל.