פגם הברית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/05/19 16:45 יא באייר התשעט

שאלה

שלום הרב, היום היה לי מבחן חשוב ונדרתי או הבטחתי(אני לא זוכר) לקב"ה שאם אני אצליח אני לא אעבור היום על פגם הברית, בסוף הצלחתי במבחן, והיה לי נסיון קשה ולצערי נפלתי באותו יום, מה אני צריך לעשות, אני מרגיש זוועה ולא יודע מה לעשות אם עצמי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מה שנעשה - נעשה.

תמיד יש דרך לתשובה ותיקון.

קלקלת בשני דברים ובשניהם צריך לתקן:

1. נדר

2. פגם הברית

1. בעניין הנדר - יותר פשוט: להחליט החלטה מלאה, חסרת פשרות - בשום מקרה ובכל עניין, אינך נודר. להוציא את הנדר ממרחב הקיום שלך.

2. פגם הברית - ממילא אדם צריך לעמול על תיקון הברית. במקרה שלך - זה גם התיקון למה שקלקלת.

המלחמה קשה, ארוכה ומלאה עליות וירידות. תחילה עליך לעמול לרסן עצמך ליום אחד. להחליט שהיום אתה שומר - ולשמור. לפעמים לוקח חודש או חודשים להגיע להתחזקות כזאת - זה בסדר.

לאחר מכן, אחרי השתחזקת ביום לעבור ליומיים. לאחר מכן לשלשה ימים. כך להתקדם בהדרגה, גם אם זה לוקח חודשים ארוכים.

כאשר אתה נופל, לא להתייאש, להאמין בעצמך ולחזור שוב לבנות. כל הזמן להאבק ולהמשיך במאבק. היאוש ותחושת הכישלון - הם עצת היצר הרע. היצר הטוב מאמין שאנחנו מסוגלים ומתעקש גם אחרי הנפילות, לקום ולתחיל מחדש.

לאחר זמן מרגישים את ההתקדמות - הרגשה זו מעצימה את האמון בעצמך ומחזקת את כוחותיך.

כמובן - שמירת הברית מחייבת גם שמירת עיניים וזהירות במחשבות. עליך להתחיל תהליך שינוי רחב ועמוק.

לא ברגע, לא ביום, לא בחודש ולא בשנה - אבל להמשיך את התהליך ולא להרפות. להיות במצב שבכל פעם שאתה מביט אחרונית אתה רואה שהתקדמת.

לשם כך צריך גם להתמלא במעשים טובים: תפילות, לימוד, התנדבות, פעולה למען אחרים בבית ובחוץ.

בעזרת ד' תעשה ותצליח!