עבודה וחסד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/20 15:54 ח בניסן התשפ

שאלה

.ידוע שכמעט בכל עיסוק לצורך פרנסה יש בה איזושהי עזרה לאנשים. כמו לדוגמא נותני שירות טלפוני למיניהם, מהנדסי בניין שמתכננים בתים לצורך מגורים וכו'..

האם עבודה נחשבת באיזשהו אופן למעשה חסד?

ובאופן ספציפי גם בחינוך מיוחד- האם עבודה עם בעלי מוגבלויות נחשבת כחסד?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מקצועות הטיפול הם בוודאי חסד: אחות, עובדת סוציאלית, רופא, פסיכולוג, גננת או מורה (בוודאי לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים). מידת החסד תלויה בגישה של העובד. אפילו אחות עלולה להעלים את החסד כשהיא פונה אל המטופל באדישות, בקרירות ובחוסר רגישות.

כפי שציינת בצדק - כל עובד יכול לגלות חסד רב, הדבר תלוי בגישה שלו כלפי תפקידו. מהנדס לדוגמה, יכול לשאוף לרווחים גדולים, להשפעה ולכבוד - מהנדס כזה לא מתעניין בחסד.

אבל מהנדס יכול לשאוף להיטיב לכל אדם שהוא פוגש. הוא יהיה אדיב ורגיש כלפי הלקוחות, גם כלפי העובדים שלו -מהנדס כזה הוא וודאי איש חסד.

יש עובדים, אני מכיר עורכי דין, שנותנים שירות חינם למספר אנשים שאין להם אמצעים להיעזר בעורך דין, כך הם מבטאים חסד מובהק בכוח הכישרון והיכולת המקצועית שלהם.