עבודה בשבת

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 27/08/19 12:21 כו באב התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

לאחר חיפוש של חודשים רבים מצאתי מקום עבודה במוקד העירייה בעיר בה אני מתגוררת כמוקדנית.

העבודה היא במשמרות ונאמר לי כי יהיו מצבים בהם אצטרך לעבוד בשבתות.

המוקד פועל כמוקד חירום במצב מלחמה,הסלמות וכד'(מתגוררת בדרום הארץ).

אך הפעילות השוטפת היא מתן מענה לאזרחים אשר מדווחים על מפגעים ותקלות בעיר.

האם הדבר נחשב כפיקוח נפש?יש היתר לעבוד בעבודה מסוג זה בשבת?

יש לציין, כי אני סטודנטית ועבודה זו נמצאה לאחר מאמצים רבים מצידי למצוא מקום עבודה שיהווה מקור פרנסה וגם ישתלב עם לימודיי.

אודה לתשובתך

תשובה

שלום רב,

מותר לעבוד במוקד חירום ביטחוני בשבת במקרה של הסלמה וכו' .זהו ספק פיקוח נפש אם לא ממש.

לא מדויקת לי ההבנה, האם הדרישה ממך היא לעבוד רק במקרה חירום בשבתות או מתי שצריך.

אני חושב שצריך לפנות לרב העיר בו את מתגוררת, שהוא מכיר את מערכת העירייה בצורה טובה ויוכל לתת לך מענה הלכתי מתאים .

בהצלחה