סעודה שלישית או תפילת מנחה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/06/19 21:16 יג בסיון התשעט

שאלה

שלום,

שיש עיכוב בתפילת מנחה בשבת (הקורא של ספר התורה לא הגיע ונאלצים לחכות לו או שאין מספיק מניין ומחכים למישו שיבוא למנין) , מה עדיף להתפלל יחיד וללכת הביתה ולעשות סעודה שלישית או לוותר על סעודה שלישית ולהתפלל מנחה בציבור ?

(אני מבין שמתחילה עדיף לעשות סעודה שלישית לפני התפילה אבל אם נכנסים למצב כזה איך מתנהגים )

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שאלה מורכבת.

יש צדדים לכאן ולכאן.

במקרה שאין מספיק למניין אפשר להכריע שעדיף להשאר כדי לא להשבית את כלל המתפללים מתפילה במניין.

אבל אם יש מניין ורק ממתינים לקורא, אפשר להכריע שיתפלל ביחידות ולא ימנע מסעודה שלישית.

עיין בקישור להלן בהערות שמציג את צדדי העניין השונים.

https://www.yeshiva.org.il/midrash/38208