סלקליין בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/09/18 01:11 יד בתשרי התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לדעת אם מותר למתוח ראצ׳ט בשבת בשביל לעשות סלקליין

ראיתי תשובה אחת שדחתה את זה בגלל שאסור לעשות ספורט בשבת אבל האם זה כולל גם ספורט שאין בו מאמץ פיזי רב הסלקליין זה בעצם הליכה על חבל דבר שלא דורש מאמץ

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מתיחת ראצ'ט בשבת נראה שיש בה איסור של תוקע, שהרי מכניס את הפין כדי לעצור את החבל מלהשתחרר. אבל אם אין שם "פין" הנתקע בגלגל, אפשר. אין בידי כאן ראצ'ט כך שאני לא יכול לבדוק.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ