נפילה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/05/20 13:20 יח באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב אני מתחזק כ 10 חודשים ובזמן האחרון הרגשתי דבקות בשם ועלייה מבחינה רוחנית כל הזמן רציתי ללמוד תורה ופתאום אני מרגיש שאני מתחיל ליפול מבחינה רוחנית ולא מצליח ללמוד ואני רוצה ללמוד אבל קשה לי פתאום מה אני יכול לעשות כדי סוג של להצית מחדש את ההתלהבות שהיתה לי בלימוד תורה קשה לי שאני לא מצליח לחזור לעצמי.

והאם זה נכון שכשאדם נופל זה על מנת לעלות מישהו אחר מבחינה רוחנית.

בתודה מראש.

תשובה

שלום,

אסור לך להתייאש, עליך לדעת שעבודת ה' היא תמיד צריכה מאמץ, ולפעמים יש בה עליות וירידות.

בכל אופן, אתה תעשה את ההשתדלות המרבית שלך בעבודת ה', ותוסיף גם תפילה להקב"ה לסייעתא דשמייא, ובעז"ה תזכה להמשיך בעבודת ה' בשמחה ובטוב לבב.

לא ידוע לי על קשר שיש, בין הנפילות שלך לעליות הרוחניות של חברך, אלא הנפילות שלך זה בעיקר אמור לתת לך את הכוחות לעלות מעלה מעלה.

ברכה והצלחה