נדר

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 03/04/19 20:54 כז באדר ב'

שאלה

הרב שלום,

היום ישבתי עם חברתי ובטעות נדרתי נדר אמרתי לה אמא שלי לא יודעת אנגלית נודרת לך . לא יודעת איך זה קרה אך קרה

וזה לא נכון אמא שלי יודעת אנגלית אבל חלקית

אני בת 12 ועשרה חודשים ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות

תשובה

שלום רב,

ישר כח שאת מודעת שצריך לשים לב למילים שאומרים

צמד המילים " נודרת לך " על ההתייחסות לכך שמישהו יודע אנגלית אינו נחשב נדר , אלא "סלנג". לכן במקרה הזה אינך צריכה לעשות כלום .

לצערי , היום המילה נדר / נודרת ירדה מגדולתה הפכה לסוג של ביטוי עממי וברוב המקרים לא מחילה נדר. אך יש להיזהר מאוד בלשוננו , שמתוך הרגל לא טוב נחייב את עצמנו באמת בנדרים.

אני מציע לך להחליף את המילה " נדר " במילה אחרת המבטאת גם רצינות .

יום טוב .