נדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/12/18 16:10 ג בטבת התשעט

שאלה

הי כבוד הרב. עשיתי נדר בזמן הכעס עם בעלי אמרתי שלא אלך להורים שלו בחודשיים החרונות עם נדר . ואני נורא מצטערת.

אחרי יומיים בעלי אמר מחול לך ומעופר לך .ואלכתי לבקר אותם.

.האם ביטל הנדר? האם בסדר. תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ולפני כל דבר אחר, ולוואי וישכון השלום בביתכם, ולא תזדקקו עוד למריבות כדי לברר את הסוגיות שיש ביניכם. טוב שהשלמתם, וטוב שבאתם בטוב ובשלום האחד עם השני.

שנית, הימנעי מנדרים. בכל מצב. בכל תחום.

לעצם העניין,

השאלה נחלקת לשני חלקים:

א. האם נדר שנודרים בשעת כעס גדול הוא נדר. ההלכה אומרת שהוא נדר, כי אדם הוא בעל בחירה חופשית, ולא רואים שעת כעס כאונס.

ב. האם הפרת בעלך תקפה - אם אני מבין נכון, בעלך שמע את הנדר בשעת המריבה, ואי אפשר להפר לאחר את הנדר אלא באותו יום שהוא שמע.

על כן, הנדר תקף.

ואפשר לעשות התרת נדרים על כך, וסביר להניח כי הרב המתיר יתיר את הנדר מסיבות שונות, וביניהן החשיבות הגדולה של השלום.

כל טוב ושמחה