נבוך בבית כנסת - עדכון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/10/19 16:59 ל בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב ,

אני בבתהליך התחזקות משתדל לקיים ולעשות את מצוות השם

ההורים שלי גרושים ולא יצא לי הרבה להיות בבתי כנסת כילד וכמתבגר

ברוך השם התחלתי בשבוע שעבר ללכת לבית כנסת בשבתות לכל התפילות

בשבת בבוקר בזמן תפילת שחרית

העלו אותי לקרוא את ברכות התורה נורא התגרשתי נלחצתי והתחלתי לגמגם

ובזמן שהקורא העביר דף בספר חשבתי שהוא סיים והמשכתי בברכות כולם העירו לי והרגשתי בושה גדולה

אני רוצה להמשיך להתחזק אבל יש לי בורות מסוימת בכל מה שקשור לתפילות במניין בבתי כנסת ובמנהגים שלא יצא לי לעשות קודם לכן מכיוון שגדלתי בלי אבא

אני נורא מתבייש וחרד לחזור לבית כנסת

מה עלי לעשות?

תשובה

לשואל שלום,

ראשית כל אברכך על ההתקדמות הנפלאה. ה' יאיר דרכך ובעזרת השם תעלה מעלה מעלה בעבודת השם, במתינות ובשמחה.

לגבי החוויה שלך בבית הכנסת, צר לי לשמוע. באמת לא נעים..

אני מציע לחפש בית כנסת אחר, מאיר פנים ומקבל את השונה.

אם תכתוב לי בשאלה נפרדת את מקום מגוריך, אפנה אותך לבית כנסת כזה, עם דמות שתלווה אותך אט אט בכניסתך לעולם הדתי.. (כמובן שפרטיך לא יפורסמו).

ברכה והצלחה!