משנכנס אב ממעטין בשמחה - המשך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/08/20 06:34 יד באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני אוהב לקרוא שו"תים באתר ונתקלתי בשאלה הזאת, עיין פה בבקשה:

https://www.kipa.co.il/שאל-את-הרב/משנכנס-אב-ממעטין-בשמחה

הייתה לרב קושיה על הרב ליאור והרב רשם שהוא לא מבין למה התכוון הרב ליאור הי"ו.

אני חושב שהבנתי למה הרב ליאור התכוון.

ראשית, עיין פה בבקשה:

https://www.yeshiva.org.il/ask/71730

"משנכנס אדר מרבין בשמחה", שאלו אותו: 'עד מתי מרבין בשמחה?', והוא ענה שעד סוף חודש אדר מרבין בשמחה. בניסן יש שמחה מצד חודש ניסן ולא מצד 'משנכנס אדר..' ובימי הספירה עצובים.

אני הבנתי מתשובת הרב (הכוונה אליך), שהוא (כנ"ל) חשב שהרב ליאור כתב 'עד סוף אדר', כלומר שמחודש אב ממעטין בשמחה, עד מתי? - הרב ליאור ענה: "עד סוף אדר".

לענ"ד אינו כן, אלא שאלו אותו "עד מתי מרבין בשמחה", הוא ענה "עד סוף אדר", בניסן שמחים מצד ניסן ובימי הספירה עצובים.

כך נראה לענ"ד.

מקווה שהרב הבין אותי ולא סיבכתי את הסוגיה יותר. תודה!

תשובה

שלום וברכה

אני בוודאי מכיר את הסיפור הזה.

יש לנו במשפחה גם יום הולדת בכ"ט בתמוז, ואנחנו בכל שנה מזכירים את העובדה שזה היום המשמח ביותר בשנה....

אבל זה לא תופש אצלנו מקום יותר מאשר סיפור נחמד ליום הולדת...

ולא בעל משמעות הלכתית כלשהי.

כל טוב