משיח, בית מקדש, ומה אז? האם העולם סיים את תפקידו?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/11/19 23:27 יא בחשון התשפ

שאלה

כל הזמן מתפללים שיבוא המשיח,שייבנה ביהמ"ק, ואז מה?

כלומר, תהיה את המציאות של השלמות והטוב שכולנו מצפים לה,ואז,מה אח"כ?העולם סיים את תפקידו?

תשובה

שלום לך.

באופן כללי, באמת קצת קשה לדמיין מה יהיה בדיוק אז. בכל אופן, לפי מה שאנחנו מבינים, העולם שלנו יסיים את התפקיד שלו בתור עולם של 'מאמץ' והתגברות על פיתויים, ויהיה לו תפקיד אחר - תפקיד של חיבור לריבונו של עולם.

אפשר לדמיין אדם שלמד באוניברסיטה, היה צריך להתאמץ - ללמוד למבחנים, לעשות עבודות וכו', ואז הוא מקבל 'תואר ראשון' והוא מתחיל לעבוד. בעבודה הוא כבר לא צריך לעמוד כל הזמן במבחנים, אלא הוא עובד עם הידע שלו, מקבל משכורת והוא שמח וטוב לב. אז כמובן זה די שונה, אבל העיקרון אותו עיקרון. יש מציאות יותר שלמה, יותר טובה, ואז גם החיים שלנו משתנים ומקבלים משמעות הרבה יותר גדולה.

בהצלחה רבה.

טוביה