מריבה עם האשה לקראת פסח בקורונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/04/20 17:47 יג בניסן התשפ

שאלה

הרב אפרתי שלום רב

אני פונה לרב לא בנושא הלכתי אלא בנושא זוגי.

אישתי ואני עם חמשה ילדים, והנקיון לפסח יחד עם הסגר הארור הזה גורם לנו להיות פקעות עצבים בבית, הילדים רואים וסובלים ואני מרגיש רחוק מאישתי.

אני מפחד שאם זה ימשיך לא נמשיך.

עד כמה אני חייב לנקות ולארגן לפסח? כי אם זה יהיה כמו כל שנה אנחנו גמורים

אליעד

תשובה

שלום

אני מבין את הקושי שלכם, ומבקש לחזק את ידיכם.

השהות בבית זמן כה רב בשילוב ההכנות לחג הפסח הוא אכן אתגר גדול.

מצוות ואהבת לרעך כמוך, ואיסור לא תונו איש את עמיתו, צריכים לעמוד בימים אלו לנגד עינינו ביתר שאת.

שני אלה הנם חיובים מהתורה, לצד היותם המפתח לקיום בריא ושמח מבחינה זוגית והורית.

עצתי לכם-

השנה נקו את הבית אך ורק מחמץ, ולא משום דבר אחר. יומיים צריכים להספיק בממוצע, בנחת. מה שלא יהיה בשימוש בחג, תסגרו ותמכרו לגוי. זה כולל ארונות, תנור, איזור במקרר, ואפילו חדר שלא צריך בפסח ואין כח לנקות.

התמקדו באהבה ובשמחה, ולא בקפדנות. עשו זאת על ידי פירגון קבוע בינך לאשתך, וביניכם לילדים. במצב הנוכחי ביקורת תמתח רק במקרה חריג מאד.

צאו לסיבוב למטה מדי פעם לפי הוראות משרד הבריאות, בכל פעם הורה אחד עם ילד אחד, במרחק מאה מטר.

כל ערב רד עם אשתך להליכה בטווח מאה מטר, לנשום אויר ולדבר.

הקפידו על שעה שלימה משפחתית של הנאה משותפת בכל יום, כגון משחק קופסא, ציורים, פאזל וכדומה.

תקפיד לאכול אוכל טעים בריא ומשביע בכל פעם שאתה מרגיש עצבני. זו עבודת השם להמנע מכעס, והתזונה לוקחת חלק במצווה זו.

תעשה כושר כל בוקר, עם הילדים ועם אשתך.

שימו מוזיקה שמחה ורגועה שאתם אוהבים כרקע בשעות היום.

תלמד בכל בוקר רבע שעה אחרי התפילה ספר אורחות צדיקים, את המידות החיוביות שבו.

תקפידו לחבק וללטף את הילדים, ולא רק לשחק איתם. מגע רגוע ביניכם כזוג (בימי טהרה כמובן) הוא דבר חשוב לפעמים יותר מתוכן השיחה.

בכל ערב תעשה שיחה אישית עם ילד אחר לפני השינה, לשמוע מה הוא מרגיש ולקרוא סיפור.

תדבר יותר עם ההורים שלך, להתעניין בהם ולהיוועץ בהם. לא פעם היחס בינינו לילדינו נגזר נפשית מהיחס בינינו להורינו.

העיקר, לכונן מחדש את סידרי העדיפויות-

אהבה, שמחה, תפילה - במרכז.

קפדנות, דקדקנות, נקיון מאבק- לשמור לעתיד כשהכל יעבור.

תתפלל על כך בשומע תפילה, שהשם יתן לך כוחות וחכמה להתנהל יפה עם ילדיך ורעייתך.

חזק ואמץ