מפחדת לפגוע בו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/02/20 09:44 יח בשבט התשפ

שאלה

שלום כבודו.

יש לי קשר עם בחור בן גילי שנתקתי איתו את הקשר כי הוא רצה שנהייה במערכת יחסים רומנטית, שברתי לו את הלב אבל זה היה הדבר הנכון לעשות, לאחרונה הקשר התחדש וחשבתי שהרגשות שלו נעלמו אבל מסתבר שלא, אני חייבת לנתק איתו קשר אבל ממש מפחדת לפגוע בו שוב, הוא היה מרוסק פעם קודמת, מה לעשות?

תשובה

שלום

אכן ניתוק הקשר היה נכון. קשר רומנטי אמור להיות בין בני זוג נשואים בלבד.

אכן זה די צפוי שהרגשות לא ייעלמו, במיוחד לאור העובדה שהניתוק היה ביוזמתך ונגד רצונו.

אני מבין שאת לא רוצה לפגוע בו. זה מקסים. אבל את חייבת להבין שזה הדבר הכי נכון עבורך (וכנראה גם עבורו. גם אם הוא לא מבין את זה). זה רק יעמיק את הכאב. לא יוצרים קשר או נשארים בו רק כדי לא לפגוע.

את הניתוק את צריכה לעשות כמובן במלוא הרגישות, אבל זה צריך להיות חד וברור, עם הבהרה שלטובת העניין את לא רוצה להישאר בשום קשר, הוא מבקשת שאם הוא מכבד אותך ואת חשובה לו, שיכבד את החלטתך ואת בקשתך.

יהיה לו קשה? ברור. אבל הוא יצטרך למצוא את הכוחות מתוכו ואת הסיוע מבחוץ להתמודד. זה לא התפקיד שלך, וזה אפילו מזיק שאת תהיי מעורבת בזה.

בהצלחה רבה