מעשרות למי לתת?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/11/18 18:06 כג בחשון התשעט

שאלה

היי,

קודם כל תודה על פלטפורמה מדהימה של תורה ודת.

יש לי 2 שאלות לגבי מעשרות.

פתחתי עסק ברוך ה'.

ואני רוצה לתת מעשרות מכספי העסק.

שאלה ראשונה.

העסר הוא חדש ואין לו עדיין רווחים, למעשה הוא בגרעון כלכלי, האם זהו זמן נכון לתת מעשרות מהכסף שנכנס במחזור החודשי?

שאלה שנייה.

החלום שלי הוא בסופושל דבר לדאוג לבני משפחתי.

אחי אחיות אבא אמא אישתי כמובן והילדים. כל המשפחה הקרובה כולל משפחה של אישתי.

חלקם במצב כלכלי טוב יותר וחלקם לא.

האם זה נכון ואפשרי מבחינה הלכתית לקח את הסכום הכולל ולחלק שווה בשווה ולתת לכולם? באופן קבוע?

שוב תודה, יחיאל חוברה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ישלח ד' לך ברכה בכל מעשה ידיך

כל זמן שאין רווחים בעסק אין חובת מעשר כספים.

כאשר אי"ה העסק ירויח יש לתת מעשר כספים (לקבל על עצמך בלא נדר), אמנם יש חובה גם לתת לבני משפחה שמצבם הכלכלי לא טוב, וזה מדין שאסור לאדם להתעלם מבשרו (משפחתו), אבל מאידך לא ראוי לתת הכל לבני משפחה, על כן תצטרך אי"ה לתת חלק לעניים וצרכי רבים וחלק תוכל לתת לבני המשפחה שהם עניים.

שבת שלום

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ