מסכת ברכות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/09/20 14:08 ו בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

אפשר הסבר מהי ברכה הסמוכה לחברתה?

אני לומד משניות ברכות ובפרק א משנה ד כתוב שברכת גאולה היא ברכה סמוכה לברכות שלפני קריאת שמע אפשר הסבר מדוע קריאת שמע לא מפסקת ביניהם. ראיתי שהרשב"ם במסכת פסחים קד ב' כתב תשובה לזה אבל לא הבנתי

בתודה מראש

תשובה

ב"ה.

שלום,

זו באמת מחלוקת הראשונים. דעת הרשבא ברכות יא א שאכן אמת ויציב אינה סמוכה לחברתה אחר שכך תקנו אותה מלכתחילה ללא פתיחה. אבל יש ראשונים חולקים וסוברים שאינה פותחת בברוך בגלל שהיא סמוכה לחברתה ברכת אהבת עולם ואין קריאת שמע נחשבת הפסק כי זה רק פסוקים או בגלל שיש הלכה להסמיך את קריאת שמע לאמת ויציב לומדים זאת מפסוק בירמיה ולכן נחשב סמוך כלומר מיד אחרי אהבת עולם נחשב שמתחילים את הברכה הבאה שהרי הכל יחידה אחת שמע ואמת ויציב.