מיקח טעות?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/03/19 12:24 יג באדר ב'

שאלה

שלום הרב.

קרה מקרה בכיתה שלי (כמובן, כל השמות בדויים), בו ראובן הלווה משמעון כסף לקניית מצרכים לצורך תחרות בישול, שבה הם היו באותה הקבוצה.

עתה, שמעון דורש את כספו, בטענה שהוא לא הסכים לשלם מכיסו, אלא חשב שראובן משלם על המצרכים. לעומת זאת, טען ראובן כי חשב שהכסף בא מכיסו של שמעון, ואילו היה יודע שהכסף יוצא מכיסו, לא היה קונה את המצרכים (שלא היו חשובים במיוחד, אלא סתם תוספות).

מי צריך לשלם למי, כמה ומדוע?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל דין בין שני אנשים צריכים להיות בבחינת "שמוע בין אחיכם" דהיינו לשמוע את שני הצדדים ואי אפשר לשמוע רק צד אחד.

בהצלחה

פורים שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ